PROIECTUL TRANSYLVANIA FUSION

Originile acestui proiect se pot regăsi la începutul anului 2016, când Gilly o cunoștea în Lisabona pe Andreea Bonea în cadrul festivalului de Tribal Fusion TribaLX. Andreea a fost o revelație pentru ea din multe puncte de vedere. Nu numai că este o dansatoare și persoană impresionantă, dar era de fapt prima româncă pe care Gilly o cunoștea pe scenele tribale înafară de ea însăși. Atunci a apărut întrebarea „Ce se întâmplă cu Tribalul acasă? Există școală, comunitate, undeva în Transilvania?”. Răspunsul a fost din păcate nu, nu exista nici o mișcare Tribală în zona, cele mai apropiate centre erau la București (inițiat chiar de Andreea) sau la Budapesta. Din fericire existau doamne minunate care începuseră să organizeze cursuri în Cluj, iar datorită dedicării lor dansului, suntem acum aici. Roxana Anton și Adela Haru de la Life In Balance au invitat-o de mai multe ori pe Gilly să țină cursuri la Cluj, organizând evenimente în care participantele și profesoarele s-au simțit pur și simplu ca acasă. Scânteia fusese aprinsă, mai rămânea doar un pas.

În vara anului 2017, decizia era deja luată. Gilly a pus pe pauză cariera de inginer din Madrid, și-a împachetat toate costumele de dans care a putut, și a pornit cu o mașină încărcată de vise către Cluj. Aici o aștepta Dana Cotop, profesoara noastră de Pole Fitness, cu un zâmbet enorm și încă un portbagaj plin de vise. Împreună au început să construiască ceea ce în curând sperăm să fie o a două casă pentru toți cei care citiți povestea noastră.

Gilly și Dana au în comun mult mai mult decât dorința de a-și deschide un centru de arte și de a-și împărtăși pasiunea cu lumea. Ambele sunt extrem de dedicate tehnicii minuțios dezvoltată și perfecționistă, punând mult mai mult accent pe exerciții decât pe coregrafii, pe fundație și nu pe acoperiș. Într-o lume în care atât de mulți caută doar selfie-ul perfect, ele preferă să rămână la sală, în haine de sport, și să mai exerseze tehnici pe care probabil le făcuseră deja de mii de ori. Entuziasmul lor pentru controlul asupra propriului corp este contagios, și se observă reflectat în dedicația elevelor ce le-au trecut pragul.

Inovația, de asemenea, le atrage pe amandoua. Este suficient să urmărim cantitatea de coregrafii și elemente create de-a lungul anilor, varietatea ideilor și deschiderea la tot ce este nou și inedit, pentru a presupune că acest an în Transylvania Fusion Center for the Arts va fi unul de neuitat.

Va așteptăm cu drag pentru a scrie împreună următoarea pagină a acestei povești. Va așteptăm… în primul centru de Tribal Fusion și Pole Fitness din Transilvania. Va așteptăm să facem împreună istorie!