Întoarcerea acasă – Show de Bellydance și Tribal Fusion

După aproape 9 ani de rătăcit prin lume, Gilly se întoarce pe meleagurile noastre hotărâtă să rămână. Misiunea ei: să îşi împărtăşească pasiunea pentru Bellydance şi Tribal Fusion cu oamenii de care i-a fost atât de dor în străinătate. Cu voi, un public ce îi înţelege originea, gesturile şi chiar glumiţele, pe care le introduce în dans.

Tribal Fusion este un mozaic, un „patchwork” de stiluri şi influenţe din toată lumea. Construit pe baza Bellydance, dar rafinat prin viziunea estetică şi morală a emancipării feministe din SUA în anii 1980-1990, Tribal Fusion este, în cuvintele originatoarei aceste mișcări, „o fantezie inspirată […] din multe triburi”. În construcţia acestei fantezii dansatorii au adus pe scenă toate elementele estetice, interpretative, şi chiar spirituale, din orice cultură a lumii ce i-a atras şi a plăcut publicului. Într-o lume a apropierii culturale, Tribal Fusion încearcă să facă tocmai opusul. În loc să reprezinte vreun trib, zona, sau chiar stil de dans anume, doreşte să evolueze liber şi să le încorporeze pe toate sau niciuna, în funcţie de mesajul artistului din acel moment în timp.

În ultimii ani, elementele folclorice româneşti au început să se regăsească, şi să se simtă ca acasă, în Tribal Fusion. Pionierele românce în domeniu, precum Andreea Bonea, Bianca Darkwoods şi Gilly Martin au început fiecare în stilul ei – şi în mod independent – să folosească muzică românească, vestimentaţie folclorică, paşi de dans autohtoni şi elemente de suflet din stilul nostru naţional (gen coroniţe de flori sau codiţe împletite) în prezentările lor pe scenă. Este absolut fascinant să observăm, şi va invităm să le căutaţi pe toate pe Youtube, cum fiecare alege şi foloseşte în felul ei personal părţi diferite ale bogatei noastre moşteniri culturale.

Când observați o dansatoare de Tribal Fusion, luați-o ca un tot unitar – fără să încercaţi să îi ghiciţi originea. Ea nu încearcă să reprezinte o zona sau cultură anume, ci va oferă întregul ei drum prin viaţă şi lume. Îmbarcaţi-va cu ea într-un moment de libertate absolută, în lumea dansului, unde totul e posibil.

În această seară, Gilly vă va prezenta povestea ei de dragoste cu dansul. Vom începe cu Bellydance clasic, primul stil pe care l-a învățat şi pe care continuă să îl studieze cu pasiune. Apoi vom intra în lumea Tribal Fusion, observând întâi fuziunea cu folclorul românesc, iar apoi făcând un pas îndrăzneț într-un nou joc cu lumina şi întunericul.

Vă așteptăm cu drag!

Rezervări la 0755.095.090.
Contribuție artist: 15 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.